Arbeidsconflict met leidinggevende

Darwin voor managersPlezier in je werk is belangrijk omdat je dan het beste presteert. Je werkt dan productief, je voelt je betrokken en je komt met verbeter-suggesties.

Maar wat als je een leidinggevende hebt waarmee de samenwerking stroef verloopt.

Gevolgen

TNO berekende dat jaarlijks 60 duizend tot 100 duizend mensen zich ziek melden als gevolg van een arbeidsconflict. Uit ander onderzoek van TNO uit 2009 bleek dat ziekteverzuim wegens een conflict op het werk lang duurt: gemiddeld ongeveer  37 dagen.

De oplossing

Dit zijn de acties die je kan oppakken om de samenwerking met je leidinggevende te verbeteren:

1. Wie zet de eerste stap?
Besef dat een stroeve samenwerking niet aan de één of de ander te wijten is. Jullie veroorzaken het samen en jullie zullen het samen moet oplossen. Maar één van jullie zal de eerste stap moeten zetten en dat is vaak lastig want veel mensen zijn daar vaak te trots voor. Naturlijk verwacht je dat de leidinggevende die eerste stap zet, maar wacht daar niet te lang op, neem zelf het initiatief.

2. In gesprek
Hoe moeilijk het ook is, maar ga met elkaar in gesprek, eventueel met een ‘onafhankelijke’ erbij. Ga op zoek naar de reden waarom jouw leidinggevende zich zo gedraagt en vertel waarom jij je zo gedraagt. Ga niet in een welles, nietus discussie. Probeer elkaar te begrijpen.

3. Gemeenschappelijk doel en belangen
Achterhaal welk doel ieder van jullie nastreeft. En welke belangen er spelen. Mogelijk is dat antwoord de verklaring voor jullie stroeve relatie.Ook hier geldt: luister goed, doe geen aannames en houd niet vast aan je vooroordelen. Kijk met een frisse blik. Besef dat een goed team uit verschillende karakters en kwaliteiten bestaat.

4. Stap voor stap
Ga aan de slag met de gemaakte afspraken maar denk niet bij de eerste tegenvaller “zie je wel”. Gun elkaar de tijd om te bouwen aan een nieuwe en vooral betere werkrelatie. Boek kleine succesjes en bouw uit.

Op deze manier zal het arbeidsconflict met jouw leidinggevende op het werk opgelost worden. Soms lukt dit binnen een week, maar soms een paar maanden. In het boek Darwin voor Managers staat veel wetenschappelijk onderbouwde informatie,  hoe je meer uit medewerkers kunt halen door als manager in te spelen op hun natuurlijke behoeften. Eigenlijk zou elke leidinggevende dit boek moeten lezen. Maar dat kan jij als medewerker niet zo makkelijk tegen je leidinggevende zeggen….

Voorkom een conflict met uw leidinggevende

De grootste winst is natuurlijk dat een conflict met leidinggevende wordt voorkomen. Regelmatig werkoverleg zorgt er voor dat iedereen weet wat er speelt en wat er verwacht wordt. Maar ook op een goede manier feedback of complimenten geven is iets waar veel leidinggevende en medewerkers in kunnen verbeteren. Voer 1 x maand een overleg met je leidinggevende.

Hoe goed is jouw leidinggevende

Wil je weten hoe goed jouw manager is? Maar ook weten hoe anderen tegen hun manager of leidinggevende aankijken? Klik dan hier en binnen 3 minuten weet jij de antwoorden.