De tijd nemen

Leestijd: 2 minuten

Vandaag neem ik de tijd die ik nodig heb. Zo luidde de management-oppepper van 2 weken geleden. En dat was voor mij geen makkelijke kaart. Tijd is voor mij niet een echt issue, maar afgelopen weken ‘moesten’ een aantal zaken gedaan worden. Het heeft er toe geleid dat ik 1 week heb overgeslagen met het versturen van een nieuwe management-oppepper. Kortom ik kwam mijn afspraak niet na en dat gebeurt me zelden.

Druk om dingen af te ronden is soms goed voor mij als het gaat voor zaken die helder zijn en gewoon uitgewerkt moeten worden. Maar voor zaken die creativiteit vergen of nadenkwerk is druk voor mij niet handig.

Tijd heeft m.i. ook te maken met keuzes maken en dat is niet mijn sterkste kant. Als Brononderzoeker (Belbin teamrollen) vind ik veel interssant en moet ik uitkijken voor grote inspiratiebronnen zoals  Google en een boekenwinkel.

Ergens de tijd voor nemen heeft ook met de gewenste kwaliteit en diepgang te maken. Oppervlakkigheid ligt dan op de loer en daar betaal je een keer de tol voor. Dat kan in je relatie zijn of als ouder maar ook op je vakgebied. Op je sport of hobby kan je tijd minderen maar ook dat kan ten koste van je plezier gaan.

Een dag blijft voorlopig nog 24 uur houden en dus zit er niets anders op dan efficiënt je tijd besteden en keuzes maken voor wat betreft de dingen die je oppakt. Daar ga ik de tijd voor nemen!