Leidinggeven

Alles over leidinggeven. Boekenkasten zijn al vol geschreven. Maar alles weten is wel erg veel. Wij helpen je de kern te pakken.

Onze visie is dat leidinggeven gericht is op het optimaal benutten en ontwikkelen van de kennis en kunde (talenten) van medewerkers. Natuurlijk gericht op een bepaald doel, en dat bepalen van het doel is een belangrijke taak van een leider.

Om een goed leider te zijn moet je over bepaalde competenties beschikken die passen bij het ontwikkelen en benutten van talenten zoals:

– delegeren

– feedback

– motiveren

De belangrijkste rol is als leidinggevende is zorgen voor een doel en dat blijkt in de praktijk niet zo makkelijk te zijn. Dit doel moet namelijk een gemeenschappelijk doel zijn (dus niet alleen jouw doel) maar ook duidelijk en aanprekend.motiveren medewerkers

Inzicht in de verschillende stijlen van leidinggeven helpen om te bepalen welke stijl jij bij voorkeur hanteert en geeft inzicht wanneer welke stijl het best geschikt is.

Klik hier om zicht te krijgen op de tombola van de vele leiderschapsstijlen. Laat je niet afschrikken door naamgeving zoals:

 1. persoonlijk leiderschap
 2. dienend leiderschap
 3. inspirerend leiderschap
 4. autoritair leiderschap
 5. participerend leiderschap
 6. functioneel leidinggeven
 7. operationeel leidinggeven
 8. vrouwelijk leiderschap
 9. spiritueel leiderschap
 10. praktisch leidinggeven
 11. natuurlijk leiderschap
 12. flexibel leiderschap
 13. resultaatgericht leiderschap
 14. directief leiderschap
 15. mensgericht leiderschap
 16. samenbindend leiderschap
 17. bezielend leidinggeven
 18. professioneel leidinggeven

Door: