Ondersteuning van Strategische veranderingen

Schatgraven: succesvol veranderen

Medewerkers laten schitteren is de basis voor topprestaties van organisaties. Met als belangrijkste ingrediënten Plezier in het werk, Trots en Betrokkenheid. Organisaties die Schatgraven gebruiken de aanwezige kennis en kunde om verbetertrajecten succesvol te laten verlopen, zodanig dat plezier toeneemt en talent gebruikt en ontwikkeld wordt.

Onze aanpak

In onze aanpak gaan wij op zoek naar de aanwezige, maar vaak nog verborgen, kennis en kunde van medewerkers. Wij gebruiken en ontwikkelen de talenten binnen de organisatie. Schatgraven noemen wij dit. Leidraad is ons 7-stappenplan.

Als eerste stap zorgen wij voor een gemeenschappelijk beeld van de noodzaak tot veranderen. Diversiteit en Dialoog zijn hierbij cruciaal. Door kaders te stellen ontstaat er ruimte voor de teams om een wenkend perspectief te bepalen en gezamenlijk te werken aan de benodigde route en acties om dit wenkende perspectief te realiseren.

Wij creëren geen grote veranderprogramma’s, maar zetten kleine stapjes zodat resultaten eerder zichtbaar zijn en er succes en vertrouwen in de nieuwe manier van werken ontstaat.

Het is een proces van al doende leren waarbij er bij succes steeds meer speelruimte gegeven kan worden.

Schatgraven leidt tot duurzame (blijvende) prestatieverbetering en tot meer plezier in het werk.