Training Kaizen A3 problem-solving en de PDCA-cyclus

Om elke dag beter te presteren, als onderdeel van Continu Verbeteren, zijn teams bezig om problemen op te lossen die er echt toe doen. De A3-methode en de PDCA-cyclus zijn hiervoor zeer nuttige en bewezen hulpmiddelen.

In de praktijk blijken deze hulpmiddelen niet altijd even makkelijk en ook niet altijd juist te worden toegepast. Ze vergen teamwork en oefening.PDCA cirkel continu verbeteren

Wilt u uw kennis op een hoger niveau brengen en wilt u zorgen dat problemen gestructureerd en vooral blijvend worden opgelost dan raden wij u deze 2-daagse training aan.

Training Kaizen A3 problem-solving en de PDCA-cyclus

Wij bieden het volgende programma:

  1. A3 methode voor structurele verbeteringen
  2. Toyota Kata methode voor verbeter-coaching, in lijn met de strategie
  3. Borging van gerealiseerde verbeteringen
  4. Cultuur- en leiderschaps-aspecten van continu verbeteren

Mede door de e-learning voorafgaand aan elke trainingsdag gaan we vooral praktisch aan de slag. U kunt ook uw eigen praktijk-situatie inbrengen

Resultaat training Kaizen A3 problem-solving en de PDCA-cyclus

U bent in staat om zelfstandig gestructureerd en effectief verbeteringen in uw organisatie of team te realiseren.

  • Kennis van en praktische ervaring met het PDCA-model, A3-methodiek, 5xWhy als Kata verbetercoach overdragen op anderen
  • Identificeren en definiëren van problemen (en voorkomen dat direct in oplossingen gedacht wordt)
  • De achterliggende oorzaak (‘root-cause”) van problemen analyseren
  • Herkennen en vergroten van de veranderbereidheid
  • De duurzaamheid van verbeteringen waarborgen, zodat er geen prestatie terugval plaatsvindt

 

De 2 dagen zijn voor mij zeer waardevol geweest. Mijn Lean-basiskennis is verrijkt en daardoor ben ik in staat succesvolle verbeteringen in mijn team door te voeren en te begeleiden.

Ruud Doornebos, teamcoördinator en Lean Greenbelt

 

Een leerzame training en een zeer prettige leraar. Hij straalt rust uit en luistert goed naar wat wij allemaal te vertellen hadden. Ik vond je een betrokken leraar.

Andrea Brinks, cliëntondersteuner en Lean Coach

 

De trainingen waren goed voorbereid en zaten goed in elkaar. Ik heb de lesdagen als zinvol en prettig ervaren. De wijze waarop de training werd gegeven, mix van stukje theorie en interactie door oefeningen maakten dat zelfs een hele dag niet saai werd.

Patty Haring, Hoofd Klantbureau en Lean Coach

Inschrijven training Kaizen A3 problem-solving en de PDCA-cyclus

De kosten voor deelname aan de 2-daagse training zijn per persoon 895,- euro excl. BTW.

Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 12 zodat ook individuele aandacht gegeven kan worden aan specifieke vraagstukken.

De training wordt gegeven door Jeroen de Groot (Master Blackbelt) en Willem Nooij (Lean Blackbelt en veranderkundige).

De locatie van de training is Utrecht.

Dag 1 is op 15 mei 2019.

Dag 2 is op 5 juni 2019.

Starttijd training is 09:00 uur en we eindigen 17:00.

Als voorkennis verwachten wij dat u de Lean-begrippen Value, Value Stream, Verspillingen, Takttime en Cycletime kent en kunt toepassen.

Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u nadere informatie plus de routebeschrijving

Detail informatie training Kaizen A3 problem-solving en de PDCA-cyclus

Kaizen betekent continu verbeteren. Kaizen gaat uit van het stap voor stap verbeteren van een product, dienst of handeling en is een dagelijkse aanpak voor verbetering beginnend vanaf de werkvloer. De medewerkers zijn in het Kaizen proces betrokken en vinden zo de motivatie om concreet bij te dragen aan betere resultaten. Zo wordt continu verbeteren een bedrijfscultuur van de gehele organisatie.

PDCA cirkel continu verbeterenIn deze training / workshop leren we hoe u een structureel probleem kunt verbeteren.

Via de 4 stappen van PDCA – Plan Do Check Act – analyseren we het probleem en zoeken we de aard en oorzaak (“root-cause”). Daarna worden de geschikte verbetermogelijkheden getest om later definitief te implementeren.

Het A3 analyse en rapporteringsdocument biedt structuur om consistent PDCA te denken en is daarom het hulpmiddel voor continue verbetering.

Ook gaan we in op de veranderkundige aspecten die komen kijken bij het initiëren en realiseren van een verbetering.

Kaizen projecten zijn korte projecten met direct zichtbare resultaten. De Kata coaching methode maakt bij pionier Toyota een groot verschil in de manier mensen naar hogere niveaus coachen. Kata staat voor routine. In de context van Kaizen is de Kata het oefenen van een PDCA routine.

Onderdeel van de training is toegang tot de e-learning omgeving. De trainers (en mede-cursisten) verwachten dat u de e-learning zorgvuldig bestudeert, zodat de training dagen zoveel mogelijk worden benut met praktische oefening.

Tijdens de training krijgt u het document “Hints en Tips succesvolle Kaizens” ter waarde van 19,95 euro in Word-formaat, zodat u het geschikt kunt maken voor uw eigen organisatie. Tevens ontvangt u de bewezen Kaizen-checklist.