Case Van Echtelt Metaal

Leestijd: < 1 minuut

Al 100 jaar staat de naam Van Echtelt voor ervaring, vakmanschap en kwaliteit. Als specialist in metaal- en staalconstructiewerk levert Van Echtelt Metaal al het denkbare metaalconstructiewerk voor de woning- en utiliteitsbouw, de agrarische sector, en al het denkbare renovatiewerk.

Situatie

Het vakmanschap in de metaalconstructie is duidelijk te merken. Maar de gewenste interne verbeteringen (verlagen ziekteverzuim, verantwoording lager, minder fouten, lagere voorraad) kwamen niet echt van de grond met als vermoedelijke oorzaak geringere betrokkenheid.

Bereikt resultaat

Na een inventarisatie bij alle medewerkers werd duidelijk dat de noodzaak tot verbetering bij iedereen werd ervaren maar dat er geen gemeenschappelijk beeld was hoe de huidige situatie te doorbreken was. Door met een subgroep aan de slag te gaan, zijn kleine verbeteracties gedefinieerd en stap voor stap opgepakt. Langzaam verbeterde de situatie (lager ziekteverzuim, lagere voorraad en minder fouten) en ontstond er vertrouwen. De nieuwe situatie geeft de directie de ruimte en tijd om zich meer met klanten bezig te houden.

In 2008 won Van Echtelt Metaal B.V. de Nationale Staalprijs 2008 voor het innovatieve Restaurant & Informatiecentrum havenpost, Utrecht.

Weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

You may also like
competenties leidinggevende
Highlights boek Darwin voor Managers
Proactiviteit, energie en beloning: wat zegt de wetenschap hierover?
De voordelen van betrokken medewerkers