competenties leidinggevende

Zag jij ook die rare hoofdbewegingen?

Leestijd: < 1 minuut

De 100ste Tour de France ligt al weer enkele weken achter ons. Helaas heb ik er maar beperkt van genoten want mijn favoriet Contador liet niet zien waar ik op hoopte. Froome, met die rare hoofdbewegingen, was beter en de terechte winnaar. Maar mooi fietst hij niet. Maar toch…

Gisteren was ik zelf aan het fietsen en betrapte ik me op het volgende: Op de weinige heuvels en bergjes die Nederland kent, klim ik niet meer zoals Contador (ik geef toe, ik deed hem na) maar maakte mijn hoofd ook van die rare bewegingen… Sterker nog ik voelde me langer en smaller, net zoals Froome.

Ik snap dat ik dit doe, want mensen zijn vooral geneigd om gedrag na te bootsen van een ‘model’ die ze aantrekkelijk (succesvol) vinden of die ze als belangrijk ervaren. Het voorbeeldgedrag van ouders is daarom zo belangrijk, net zoals het voorbeeldgedrag van managers. Maar let op: het brein imiteert wat je doet, niet wat je zegt!

Heb je trouwens al onze high-lights bekeken van het boek “Darwin voor managers” ? Dat boek gaat ook over imiteren.

En over voorbeeldgedrag en over Froome gesproken: bekijk de volgende clip eens. Ben benieuwd wie dat na gaat doen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=H8H4ubRlIo4]

En als je nog niet genoeg van Froome hebt gezien:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=f8IUWWj1tzc]

Leave a Reply