verandermanagement opleiding

Corporate silence

Leestijd: < 1 minuut

Wel eens gehoord van ‘Corporate Silence’ ?

In dit artikel van Management Team wordt ingegaan op het grote stilzwijgen in organisaties. Volgens dit artikel wordt wel veel gecommuniceerd maar weinig gezegd. Medewerkers en managers houden hun mond over zaken die belangrijk zijn voor het succes van de organisatie. Schrik niet: een Amerikaans onderzoek spreekt van 85%.

In ons artikel Medewerkers in een kooi hebben we het onderwerp Mentaal verzuim aangekaart, met ook al verontrustende cijfers.

En het blijkt dat ruim twee van de drie managers een negatieve invloed heeft op het werkklimaat, volgens  onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group onder meer dan 95.000 managers bij 2.200 organisaties wereldwijd. Nederlandse managers doen het daarmee veel slechter dan het mondiale gemiddelde van 55 procent.

Gevolg

Gevolg is dat het talent van medewerkers en leidinggevenden niet volledig wordt benut. Of anders gezegd bedrijven kunnen veel beter presteren, waarbij 10 – 25% geen uitzondering is.

“Nederland zit op Goud”, maar het komt er nog niet uit.

De oplossing

Managers en leidinggevende kunnen dit niet (makkelijk) zelf oplossen omdat ze onderdeel van het probleem zijn. De eerste stap is dat ze gaan inzien dat het betrekken van medewerkers zeer belangrijk is en dat communicatie sterk verbeterd moet worden. Maar wie maakt ze dat duidelijk? Ik ben benieuwd naar jouw ideeën.

Benut jij jouw talent volledig?

Wil je weten of jij jouw talent volledig benut?

Klik dan hier en in 3 minuten weet jij het antwoord.

Leave a Reply