Logistiek middenkader onder druk

Leestijd: 2 minuten

Logistiek is een prachtig en belangrijk vak. Elke dag worden er topprestaties geleverd. De rol van de middle manager, als spin in het web, is hierin cruciaal.

Maar de druk op het logistiek middenkader is aan het toenemen.

Niet alleen door de economische situatie wordt er meer van hem en zijn medewerkers verwacht, maar ook nieuwe verantwoordelijkheden zoals ziekteverzuim en financiën plus toenemende eisen van klanten en technologische ontwikkelingen, zorgen voor extra druk.

De middle manager een logistiek duizendpoot?

De druk op het logistiek middenkader zal verder toenemen, omdat het soort werk van het middenkader (vaak teamleider genoemde) aan het veranderen is.

middle management logistiek

gegevens logistiekDeze veranderingen komen o.a. door de instroom van jongere (en mondige) medewerkers als vervanging van de ‘vergrijsde’ medewerkers.

En doordat het hoger management zich steeds meer bezig gaat houden met klanten en ontwikkelingen.

Maar ook door de verdergaande samenwerking met leveranciers en klanten en de daarbij horende technologische vernieuwingen.

En volgens het rapport van de topsector Logistiek zal de sector groeien en het aantal medewerkers in Logistiek fors toenemen.

De middle manager zal al deze veranderingen in goede banen moeten leiden.

Wat doen logistieke bedrijven?

Bij een aantal logistieke bedrijven zien wij dat er geïnvesteerd wordt in verbetertrajecten in combinatie met de ontwikkeling van de kwaliteiten van middle manager. NSK-EDC, DFDS Seaways, Hartsant, ERIKS zijn slechts enkele voorbeelden uit onze praktijk.

Ook in gesprekken met andere logistieke bedrijven blijkt keer op keer dat de rol van het middle management (vaak “teamleiders” genoemd) cruciaal voor het succes is.

Op 3 december aanstaande is er exclusief voor logistieke managers de gelegenheid te horen hoe logistieke bedrijven succesvol veranderen.logistiek

Ondertussen hebben 30 deelnemers van de 65 zich aangemeld.

Aanmelden kan hier: http://www.logistiek-events.nl/wms/900651/Veranderkunde-Logistiek.html

Op 3 december zullen wij samen met de directeur van DFDS Seaways ingaan op hun verandertraject en de rol van het (middle)management.  Tot dan?

You may also like
Benchmark logistiek veranderkunde
3 december op het logistiek podium
verandermanagement specialist
Wat bieden wij