Value Added Logistics voorbeelden

Logistiek en innovatie

Leestijd: < 1 minuut

Logistiek is altijd dynamisch en vaak hectisch. Logistiek en innovatie is een combinatie die beter kan aldus de Erasmus Innovatie Monitor.

De topsectoren Agrofood en Logistiek scoren onder het landelijk gemiddelde op sociale innovatie (respectievelijk -4% en -10%) en radicale innovatie (respectievelijk -6% en -8%). Daarnaast scoort de topsector Agrofood relatief laag op incrementele innovatie (-4%) en de topsector Logistiek scoort relatief laag op technologische innovatie (-3%). “De topsectoren Agrofood en Logistiek laten belangrijk potentieel onbenut om hun concurrentiepositie en bedrijfsprestaties te versterken,” aldus Prof. Henk Volberda.

Amazon Drone delivery

Maar Amazon heeft toch weer een boeiend experiment met haar Drone Delivery. In de clip zie je hoe ze binnen 30 minuten jouw bestelling via een drone op je deurmat leggen.

Rol middenkader

Het bedenken van nieuwe logistieke concepten is een belangrijke manier om weg te blijven van de constante druk om kosten te besparen (operational excellence) en te verschuiven naar een leverancier van oplossingen voor de klanten (customer intimacy).

Het bedenken van nieuwe mogelijkheden is een taak die steeds meer bij de (vaak nieuwe) functie van Logistic Engineer wordt neergelegd. Hij/zij zal altijd andere logistieke medewerkers nodig hebben om nieuwe concepten te bedenken en te realiseren.

De rol van het middenkader is hierin cruciaal. Niet alleen om mee te denken maar ook om medewerkers de ruimte te bieden om na te denken over nieuwe mogelijkheden. De rol van middenkader is al pittig maar zal de komende jaren nog pittiger gaan worden.

You may also like
Logistieke samenwerking: Menselijke factor sleutel tot succes
Logistiek verbeterplan
Logistiek verbeterplan
Logistiek middenkader de zwakste schakel?

Leave a Reply