logistiek middenkader

Wakkere organisaties halen eruit wat erin zit

Leestijd: 2 minuten

Uw organisatie draait goed en u bent niet ontevreden. Maar het kan beter. Efficiënter. Productiever. Alleen, u ziet het niet. “Zo doen we het al jaren!” En dus verandert er niets…

Wakkere organisaties presteren beter

Wakkere organisaties zijn alerter, zien meer mogelijkheden en denken in kansen. In wakkere organisaties wordt er beter gecommuniceerd. Zijn de processen meer gestroomlijnd en sluiten systemen beter aan. Hierdoor worden er minder kosten gemaakt en wordt de klant beter bediend. Met onze verbeterprojecten halen wij het beste in mensen en organisaties naar boven. Er komt energie vrij. Mensen praten weer met elkaar. Talenten worden benut en processen en systemen voegen meer waarde toe. De productiviteit stijgt. Met betrokken medewerkers realiseert u meer rendement.

Succesvol veranderen begint met een stappenplan

Hoe realiseert u een succesvolle verandering? Wat zijn de kritische succesfactoren? Hoe belangrijk is uw rol als eindverantwoordelijke? Hoe zorgt u ervoor dat verandering inspirerend en blijvend is? VAViA biedt u houvast met een duidelijk stappenplan. Een 7-stappenplan waarmee u en uw medewerkers samen tot grootse prestaties komen. We werken op basis van succesvolle methoden zoals LEAN, Sociale innovatie en Value Profit Chain. Ingewikkeld? Wij doen het al jaren. Met succes. En als het project erop zit, gaan we weer. En kan de opdrachtgever het zelf.

LEAN

LEAN is de manier van werken waarbij iedereen in de organisatie zich richt op het creëren van waarde in alle processen en het elimineren van verspilling. Door de klant centraal te stellen creëer je maximale toegevoegde waarde voor de klant. De kwaliteit verbetert, de kosten dalen en winst stijgt. Het resultaat is ook meetbaar op andere vlakken: hogere klanttevredenheid en meer betrokkenheid van medewerkers.

Sociale Innovatie

Sociale Innovatie richt zich op de manier van organiseren en leidinggeven. De illustratie laat zien dat bedrijven die sociale innovatie toepassen 21% productiever zijn dan bedrijven die dat niet doen. wakkere organisaties

Value Profit Chain

De op Harvard ontwikkelde Value Profit Chain-methode bewijst dat betrokken medewerkers zorgen voor loyale klanten. Medewerkerswaarde leidt tot klantwaarde en klantwaarde leidt weer tot bedrijfseconomische waarde.

Schatgraven

De kracht van LEAN is de aandacht voor processen en systemen. De kracht van Sociale Innovatie en Value Profit Chain is de aandacht voor medewerkers en leiding. De combinatie noemen wij Schatgraven. Voor u misschien een vreemde naam. Voor onze opdrachtgevers allang niet meer!

Bekijk hier onze VAViA Brochure