Werkvermogen kan beter in Vervoer en Opslag

Leestijd: < 1 minuut

Het werkvermogen geeft aan hoe werknemers lichamelijk, maar ook geestelijk in staat zijn hun werk te doen. Het geeft ook voorspelling van de inzetbaarheid van de werknemer. Ook verschaft het meten van het werkvermogen zicht op mogelijke productiviteits-verbetering.

Onderstaande figuur geeft het vermogen per sector aan. Duidelijk is dat de sector Vervoer en Opslag de laagste score heeft !

werkvermogen vervoer en opslagbron: http://www.blikopwerk.nl/Content/Media/4003068f92ef4fd8a0be7f3f36da7cf8/HetNederlandseWerkvermogen2013.pdf

Van werkvermogen naar een hogere productiviteit

Het werkvermogen is ook bepalend voor de productiviteit. Voor de sector Vervoer en Opslag toont onderstaande figuur een verlies van 4,48%. Bij een organisatie van 100 medewerkers is dit ongeveer 200.000 euro !

werkvermogen en productiviteit

Bereken zelf uw productiviteit verbetering

Het werkvermogen wordt bepaald door de capaciteiten en kenmerken van de persoon en de kenmerken van het werk. Bij de kenmerken van het werk gaat het o.a. om de werkomstandigheden.

Via de volgende test kunt u snel en eenvoudig bepalen wat de invloed van die omstandigheden zijn op de productiviteit en ziet u direct welk besparings-potentieel er binnen uw organisatie is.

Geschreven door Willem Nooij

Leave a Reply