continu verbeteren leer-app

Veranderen is leren. Leren is veranderen. Probeer onze mobiele leer-app.

Leestijd: 2 minuten

Of het nu gaat om nieuwe kennis, andere werkwijzes of gedrag. Bij elke verandering leer je iets. Soms doe je dat klassikaal en soms ‘on-the’job’. Eén ding is zeker het kost tijd om iets te leren.

Vergeetcurve

Onderzoek van de wetenschapper Ebbinghaus heeft inzichtelijk gemaakt dat kennis en kunde snel wegzakt (na 1 maand blijkt nog ongeveer 20% van de opgedane kennis actief aanwezig als ze niet onderhouden wordt) en dat door periodieke herhaling de kennis en kunde op niveau blijft.

vergeetcurve Ebbinghaus

Hoe werkt deze leer-app

Iedere deelnemer krijgt op basis van een vooraf gedefinieerde frequentie, bijvoorbeeld twee keer per week, een aantal leerprikkels in de vorm van een casussen of vragen toegestuurd op de mobile device (mobiele telefoon of tablet).

De deelnemers beantwoorden deze vragen en krijgen direct zicht of het antwoord juist is of niet. Open vragen worden beoordeeld. Indien gewenst is er een competitie-element om deelnemers extra te stimuleren.

Onderwerpen die we momenteel aanbieden in deze leer-app zijn:

  • Continu Verbeteren
  • Teamontwikkeling
  • Lean
  • Veranderbereidheid / Weerstand
    continu verbeteren leer-app

Continu Verbeteren

Voordelen van de mobiele leer app: naast het lerend vermogen stimuleren is de app ook een geschikt middel om de samenwerking te verbeteren. De doelstelling van de app is: zorgen voor leerprikkels, mensen triggeren, met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen. Zo krijgt het proces van continu verbeteren een extra impuls!

Door de chatfunctie in deze app is het ook mogelijk contact te leggen met een van onze opleiders en feedback te krijgen op je eigen leercurve of om op een meer persoonlijke manier extra informatie te krijgen.

Proberen?

Wil je onze leer-app vrijblijvend proberen? Vul dan onderstaand formulier in