Input voor uw budget 2019

Leestijd: 3 minuten

De zomer is nog niet voorbij en toch gaan de gedachtes in veel managementteams al weer uit naar 2019. Wat worden de plannen, doelen en bijhorende budgetten?

De basis voor een succesvol 2019

onderzoek betrokkenheid in de Logistiek

Michel van Nispen, directeur NSK-EDC

Als voorbereiding op die plannen geven we het volgende in overweging:

a. het gebruik maken van de kennis en kunde van medewerkers om verbeteringen te bedenken en te realiseren wordt steeds vaker toegepast binnen bedrijven

b. ruim 40% van de Nederlandse bedrijven hanteert Lean en is bezig met Continu Verbeteren.

Resultaat hiervan is veelal een verbetering van productiviteit met 15%. Daarnaast verbetert de kwaliteit, doorlooptijd en klanttevredenheid. En niet te vergeten neemt de tevredenheid bij medewerkers toe en daalt ziekteverzuim. Met positief effect op het vinden en behouden van gekwalificeerde medewerkers wat momenteel een belangrijke en lastige uitdaging is bij veel bedrijven!

Boek advies

Het boek “Starten met Lean” is specifiek voor directie en managementteams geschreven: kort (36 pagina’s), bondig en to the point.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij bol.com. Onderaan dit bericht vindt u onze speciale aanbieding.

Dit compacte boek geeft de belangrijkste feiten om een beslissing te nemen of Lean / Continu Verbeteren ook voor uw organisatie interessant is.

Het boek geeft onder andere aan wat kosten en baten zijn en hoe Lean / Continu Verbeteren succesvol aan te pakken.

Het boek is opgebouwd uit vier onderdelen:
1. Executive summary: voldoende informatie om te kunnen beslissen of u verder wilt met Lean;
2. Toelichting op deze executive summary;
3. Achtergrondinformatie;
4. Een alfabetische begrippenlijst, om snel iets op te zoeken.

Aan het boek is een set van webpagina’s gekoppeld met aanvullende informatie over Lean en hoe de invoering van Lean aan te pakken plus handige checklist.

Kosten van het boek

De papieren versie kost 24,95 euro en is hier te bestellen.    

De digitale versie kost 6,95 euro en is hier te bestellen.

Contact VAViA

Heeft u liever een persoonlijk gesprek dan kan dat natuurlijk ook. Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen contact met u op

Productiviteit en Continu Verbeteren

Het benutten van de kennis en kunde van medewerkers is de start van het proces van Continu Verbeteren om zo onder andere de productiviteit te verbeteren.

In de praktijk werkt VAViA bij haar klanten met de COIMBEE-Toolbox als IT-hulpmiddel om het proces van Continu Verbeteren te ondersteunen. Deze web-based Toolbox zorgt voor meer verbeteringen en voor succesvollere verbeteringen. “The place to Inspire, Collect and Track improvements”

In de simpele vorm is het IT-systeem perfect geschikt voor de vastlegging van verbeter-mogelijkheden plus de realisatie daarvan. In de iets uitgebreidere versie zijn andere mogelijkheden beschikbaar: dashboard, diverse rapportages, benoemen en bewaken van acties, vastleggen van documenten behorende bij een verbeter-mogelijkheid, koppeling met strategische initiatieven etc. Klik hier voor meer informatie.

Door medewerkers te betrekken in het bedenken en realiseren van verbeteringen gaan niet alleen prestaties omhoog, ook verbetert de samenwerking in en tussen teams.

betrokkenheid en samenwerking