change management voordelen

Hoe succesvol zijn projecten en veranderingen

Leestijd: < 1 minuut

Heb jij ook te maken met projecten en veranderingen binnen jouw organisatie?

Maar hoe succesvol zijn die projecten en veranderingen?

Daarom deze korte vragenlijst: https://onderzoekstool.nl/afname/start/succesvol/13575

Binnen 10 minuten krijg je te zien hoe jouw organisatie scoort en hoe het beter kan.

En als je het een goede vragenlijst vindt dan graag ook je collega’s vragen om mee te doen.

Wanneer zijn projecten en veranderingen succesvol

Projecten en veranderingen vinden niet zomaar plaats. Ze hebben een doel. Dit doel is vaak niet helder en soms niet goed meetbaar. Voor degene die het project heeft bedacht is dit doel wellicht wel helder maar naarmate meer mensen die doel moeten snappen wordt het doel steeds lastiger om helder te communiceren.

De basis voor geringe veranderbereidheid en weerstand is hiermee gecreeerd.

En vaak zijn er binnen organisaties meerdere ‘belangrijke’ projecten en veranderingen actueel. Soms concurrerend qua tijd en aandacht. Dit maakt het allemaal niet makkelijker. Aan de andere kant, je kan als organisatie vaak niet anders, want nieuwe wet- en regelgeving zorgen voor projecten, maar ook de concurrentie en de voortschrijdende technologie zorgen voor een constante en zelfs toenemende stroom van projecten en veranderingen.