Resultaten onderzoek Veranderkunde in de Logistiek 2015

Leestijd: 2 minuten

Logistiek.nl, BLMC en VAViA hebben, net zoals in 2014, samen onderzoek gedaan naar de kennis en ervaring van logistiek professionals op het gebied van verandermanagement. Het onderzoek laat zien dat zij voornamelijk worstelen met de ‘zachte’ kant van verandermanagement.

Het onderzoek is in totaal ingevuld door 144 mensen, waarvan 54 procent een managementfunctie in logistiek, supply chain of operations bekleedt.

In het laatste deel van het onderzoek is de vraag gesteld welke onderwerpen niet mogen ontbreken op het seminar Veranderkunde voor Logistiek Professionals. Communicatie staat op één (87 procent), op ruime afstand gevolgd door thema’s als leiderschap (72 procent) of omgang met weerstand (67 procent). Ook hieruit blijkt weer dat met name de ‘zachte’ kant van verandermanagement de grootste uitdagingen oplevert. De behoefte aan kennis over projectplanning (46 procent) en het opstellen en beheren van budgetten (28 procent) is veel minder groot. Logistiek professionals beschikken over voldoende competenties op dit vlak.

 

Het volledige rapport kunt u via onderstaande link downloaden.

Rapport Veranderkunde in de Logistiek 2015

21 downloads

Klik hier voor Rapport Veranderkunde in de Logistiek 2015

Deelnemen aan het seminar ?

Het seminar Veranderkunde voor Logistiek Professionals op donderdag 8 oktober helpt u om gedrag beter te begrijpen en beter te sturen.

Hoofdspreker is verandergoeroe Ben Tiggelaar, de veel gevraagde spreker en auteur die aan de Vrije Universiteit is gepromoveerd op basis van een zeven jaar durend praktijkonderzoek naar gedragsverandering in organisaties. Al meer dan 25 jaar verdiept hij zich in onderwerpen zoals leiderschap, verandering en menselijk gedrag, waarover hij bestsellers als Dromen, Durven, Doen heeft geschreven.

’s Ochtends starten we met workshops van ervaren veranderexperts uit de logistiek over de belangrijkste thema’s van verandermanagement: het effectief beïnvloeden van gedrag en het overwinnen van weerstand. Logistiek professionals van gerenommeerde bedrijven zoals PostNL delen hun praktijkervaringen met verandertrajecten en vertellen de lessen die zij hebben geleerd. Een sterk programma kortom, dat u daarnaast voldoende ruimte biedt voor het sparren met collega’s en veranderexperts op een inspirerende locatie in Amersfoort.

Kijk voor meer informatie op www.veranderkunde-logistiek.nl

 

Leave a Reply