onbenutte potentieel van de werkvloer

Kan een dubbeltje een kwartje worden ?

Leestijd: 2 minuten

In de sektor Logistiek (Vervoer en Opslag) maar ook bij bedrijven waar Logistiek een belangrijk onderdeel is werken vaak mensen die ‘lager opgeleid’ zijn. Geen leuke naam wellicht, maar het is de naam voor de groep van ongeveer 22% van de totaal 7 miljoen werkende Nederlanders. Concreet bestaat de groep uit mensen met vmbo / mbo-1 als hoogste diploma.

Een grote groep dus. Een groep die nu en in de toekomst nodig is. Om inzetbaar en gekwalificeerd te blijven zal scholing en ontwikkeling moeten plaatsvinden.

In het boek “Het onbenutte potentieel van de werkvloer” van onderwijsdeskundige, trainer en coach drs. Albert Nieuwenhuis staan concrete handvatten om deze opleiding en ontwikkeling vorm te geven.

Het boek geeft helder aan waarom welke stappen gezet moeten worden en hoe daar invulling aan te geven is.

Persoonlijk denk ik dat de waarde van het boek ligt in de bewustwording dat het opleiden en ontwikkelen van ‘lager opgeleiden’ noodzakelijk en lonend is. Kortom resultaat oplevert.

Obstakels bij het opleiden en ontwikkelen van lager opgeleiden

Het boek geeft ook duidelijk aan welke obstakels overwonnen moeten worden voor het succesvol opleiden en ontwikkelen van ‘lager opgeleiden’.

Volgens Nieuwenhuis blijkt dat onderstaande belevinsgverschillen in grote mate belemmerend werken in het ontwikkelen van organisaties, waardoor niet alleen de productiviteit lager is maar ook veranderprocessen stagneren. Het opheffen van deze belevingsverschillen loopt als rode draad door het gehele boek.

Uitspraken van managers Uitspraken van lager opgeleiden
Ze zitten altijd te klagen, het is nooit goed Ze nemen besluiten die geld kosten in plaats van geld opleveren
Het ligt altijd aan anderen, nooit aan hen Ze doen niets met wat wij zeggen
Ze nemen geen initiatief en denken niet mee Ze praten met moeilijke woorden
Ik heb het al 10x uitgelegd en ze doen het nog steeds niet goed Wij moeten altijd klaar staan, maar voor ons doen ze niets
Deze mensen opleiden is veel te duur en wat levert het op In de kantine willen ze niet bij ons zitten. Ze hebben geen enkele interesse in ons.

 

Bestellen van het boek “Het onbenutte potentieel van de werkvloer”

Wilt u dit boek met concrete handvatten bestellen?

onbenutte potentieel van de werkvloer

auteur drs. Albert Nieuwenhuis

Via deze link kunt u het boek bestellen.