Category

cases

Bottleneck-1 Doorstroom bij kwaliteitscontrole

Een groothandel in sanitair en klimaatbeheersing heeft een logistieke afdeling van 100 medewerkers.

Vanwege de verwachte groei met 10% orderregels is kritisch gekeken naar de huidige logistieke operatie.

Doel is te bepalen hoe de extra 10% het beste opgevangen kan worden.

Bottleneck-1 Doorstroom bij Kwaliteitscontrole

Het proces is op hoofdlijnen als volgt:
– Inkoop bestelt
– Via vrachtwagen-transport worden goederen bij het ingaande dock ontvangen
– Afhankelijk van de instellingen in het systeem kunnen goederen ingeruimd worden of moeten ze nader gecontroleerd worden. Dit oponthoud is ingecalculeerd om zo de kwaliteit richting klanten te garanderen.>>>   read more

Verslag bedrijfsbezoek ERIKS

Op 24 juni 2014 hebben 14 managers uit de Logistiek een kijkje gekregen in de wereld van ERIKS, hun operatie en verbetertraject. Tevens was er ruimte voor “food for thought” en hebben we via Google Glass een blik in de (nabije?) toekomst kunnen werpen.

Hierbij de highlights zoals ik (Ben van Berkel) dit bedrijfsbezoek ERIKS van 24 juni 2014 beleefd heb.

ERIKS een groots bedrijf!

ERIKS, sinds 2009 onderdeel van SHV, is een in 27 landen mondiaal opererend bedrijf wat met 7500 medewerkers in 2013 een omzet realiseerde van €1,8 miljard, waarbij het merendeel van de omzet uit de US blijkt te komen. Een bedrijf dat zich wil profileren als innovatieve dienstverlener.ERIKS bedrijfsbezoek>>>   read more

Klaar voor de groei

Een succesvolle voedingsmiddelen producent stelde ons eind 2011 de vraag om de organisatie voor te bereiden op verdere groei van 10-15% . De organisatie bleek op enkele posities kwalitatief en kwantitatief niet optimaal bezet. Een nieuwe organisatiestructuur, herverdeling van taken en werving leek nodig.

Sticky Post

Case: De kloof bij DFDS

Resultaten: - Kloof tussen directie/management en medewerkers weggenomen. - Minder schades. - Minder brandstofkosten. - Klanttevredenheid met 8% toegenomen

Case Van Echtelt Metaal

Al 100 jaar staat de naam Van Echtelt voor ervaring, vakmanschap en kwaliteit. Metaalconstructiewerk is hun specialiteit. De gewenste interne verbeteringen lieten zich echter niet zo makkelijk construeren..

Case Eriks

De manager heeft het gevoel dat er meer uit zijn mensen te halen is. De interne klanten van de afdeling verlangen steeds meer en snellere resultaten. Hij wil met ons schatgraven om betere resultaten te halen voor zijn klanten en tevens de talenten van zijn medewerkers te ontwikkelen.

Case Baggeraar

Een groot baggerbedrijf is bezig met een ICT-project voor o.a hun Technische Dienst. Binnen het project is change-management opgenomen, maar is te weinig ervaring voorhanden. Als adviseur ondersteunen wij de change-manager met als doel het project succesvol te implementeren.