Lean Teamcoach, wat is het nut

Lean

Lean kent al vele succesverhalen, maar heeft ook nog steeds een wrange klank. Onterecht vinden wij, want Lean gaat uit van de kennis en kunde van alle medewerkers en Lean is gericht op het streven naar perfectie. Continu Verbeteren dus met blijvende resultaten.

Succesvol Lean traject

Een traject waarbij Lean als middel (want dat is het) gebruikt wordt, is succesvol als er resultaat verbetering plaats en als die resultaten blijvend zijn. En er moet ook een zodanige situatie zijn ontstaan dat het werken aan continu verbeteren vanzelfsprekend is. Kortom geen quick-wins en geen eenzijdige focus op kosten-reductie.

Lean is meer dan een set tools. Lean is ook een filosofie (klant voorop, werken aan ‘flow’). Maar een succesvol Lean traject vraagt ook om de ontwikkeling medewerkers en teams. En om de ontwikkeling van leiderschap.

Waarom een Lean Teamcoach

Bij veel bedrijven worden Lean experts aangesteld of ingehuurd. Steeds vaker wordt een Lean teamcoach aangesteld, omdat hij/zij een aantal cruciale kwaliteiten inbrengt.

Wat doet een Lean Teamcoach

LeanTeamcoaches zijn gecertificeerd (IIBLC) in Lean en zetten instrumenten vanuit LEAN in, zoals VSM, 5s, prestatie indicatoren en elimineren van verspillingen. Dat gaat altijd gepaard met aandacht voor het versterken van de samenwerking: het nemen van gezamenlijke verantwoordelijkheid, elkaar aanspreken, zelfsturing, het wegnemen van eventuele weerstand.

Vanzelfsprekende staat de klant, conform de Lean principes, voorop en is die leidend voor de optimale inrichting van processen en teams.

Een LeanTeamcoach begeleidt de mensen en teams in de verandering en leert ze tevens hoe ze de technieken kunnen toepassen, zodat zij zelfstandig kunnen werken aan continu verbeteren (en streven naar perfectie conform Lean).

Klik voor een selectie van onze Lean verbeterprojecten.

Benieuwd wat Lean voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op

Lean Teamcoach Willem Nooij

Lean Teamcoach Willem Nooij