Verbeterproject NSK Europees Distributie Centrum

Verbeterproject Logistiek NSK EDC Tilburg
Klant NSK-EDC
Plaats Tilburg
Scope Of Work Kwaliteit Teamleiders verbeteren
Periode 2010 -2011

Project gegevens

1. BEREIKTE RESULTATEN

>  Bedrijf was het zwarte schaap en wordt nu door holding als voorbeeldorganisatie genoemd

>  Tevredenheid medewerkers met 15% toegenomen.

>  Productiviteit met 10% toegenomen. Kwaliteit met 55% toegenomen

>  Sales heeft weer vertrouwen in Logistiek en  neemt ‘Logistiek’ mee bij klantgesprekken

>  EDC is logistiek expertisecentrum binnen de holding geworden

Waardering rol VAViA door klant: 8

2. DE OPDRACHTGEVER 

EDC is het Europese distributiecentrum van het Japanse NSK, bekend van kogellagers, lineair techniek en stuurinrichtingsystemen.

3. DE SITUATIE 

Situatie 2010: er liepen diverse projecten op het gebied van systemen en processen. Verdere ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten was gewenst, zowel bij directie, management als bij teamleiders. Serviceniveaus werden niet gehaald: veel overwerk, hectiek, weinig controle. In 2010-2011 hebben wij EDC geholpen op weg naar de logistieke topclub binnen NSK.

“Champions League” niveau is de ambitie.

4. DE AANPAK van het verbeterproject NSK

Vooral de negen teamleiders hebben we ‘wakker gemaakt’. We hebben ze laten ervaren dat niet zij alleen hard moeten werken, maar dat zij medewerkers topprestaties moeten laten leveren.

In een hectische omgeving met veel veranderingen is dat niet binnen één dag veranderd. Langzamerhand ontstond er tijd om te plannen, om werkoverleg te voeren, om medewerkers te betrekken bij de verandering. De versnelling kwam toen duideljk werd wat de ambitie van NSK EDC is: “Champions league” niveau logistiek. Dit uitdagende doel gaf iedereen richting en energie zodat de verbeterinitiatieven succesvol werden gerealiseerd.

Schermafbeelding 2015-05-25 om 22.04.30

 

In deze opdracht hebben we o.a. de volgende methodes en modellen gebruikt

7-stappen Veranderaanpak

Team ontwikkeling

OCAI Cultuurdiagnose

SuccesGPS

Betrokkenheidsmodel

Onze beproefde 7-stappen aanpak voor succesvolle verbeterprojecten is mede gebaseerd op het werk van John Kotter. Klik voor meer informatie

Via een uitgekiende vragenlijst wordt achterhaald hoe effectief het team is en waar teamontwikkeling noodzakelijk is

Met behulp van de gevalideerde vragenlijst van Quinn & Cameron wordt helder wat de huidige en gewenste cultuur is

Via de vragenlijst van de SuccesGPS wordt duidelijk hoe medewerkers tegen het verbeterproject aankijken en kunnen aanvullende acties benoemd worden om de kans op een succesvol verbeterproject te vergroten. Klik hier voor informatie

Betrokken medewerkers zorgen voor meer bedrijfsrendement, maar o.a. ook voor minder ziekte, hogere klanttevredenheid. Bekijk hier het volledige overzicht van de voordelen van betrokken medewerkers

Logistiek project

Elk logistiek project heeft zijn eigen doel en bijhorende aanpak. Voor een succesvol project in Logistiek, Productie of Supply Chain heeft VAViA de aanpak en hulpmiddelen beschikbaar. Graag vertellen wij in een kort kennismakingsgesprek meer over de projecten die wij hebben mogen uitvoeren. Of kijk in onze agenda voor andere manieren om met ons kennis te maken.

Wilt u zelf berekenen welke besparing er mogelijk is in uw logistieke operatie en supply chain, gebruik dan deze calculator.