Verbeterproject SECRID Warehouse

Verbeterproject SECRID warehouse
Klant SECRID
Plaats Den Haag
Scope Of Work processen, medewerkers, warehouse
Periode augustus tm november 2015

Project gegevens

1. BEREIKTE RESULTATEN

> Processen gestroomlijnd

> Medewerkers ontwikkeld

> Klaar voor de verdere groei

Waardering voor het bereikte resultaat volgens de klant: 9,0

SECRID is een mooi Hollands bedrijf waar de Secrid Cardprotector en SECRID wallets bedacht en ontwikkeld zijn. Met ondertussen ruim 50 medewerkers verkopen zij wereldwijd hun producten. En is volop groei mogelijk.

2. Situatie

Omdat de vraag naar de SECRID producten blijft toenemen is een professioneel Warehouse begin 2015 ingericht en operationeel. De wens van de directie is om het team van Warehouse medewerkers te ondersteunen zodat zij zich zonder een directe leidinggevende kunnen voorbereiden op de verdere groei van SECRID.

3. Aanpak verbeterproject SECRID

In gesprek met leiding en enkele medewerkers is een beeld gevormd van de huidige en gewenste situatie. De Logistieke Healthcheck is hiervoor als model gebruikt.

Vrij snel is een zogenaamde dagstart geïntroduceerd om de communicatie verbeteren.

Vanwege de gedegen en menselijke aanpak is Willem in staat gebleken om wezenlijke en blijvende verandering door te voeren bij onze mensen.
Zij hebben meer inzicht en zelfvertrouwen gekregen en zijn daardoor beter in staat om hun eigen werkprocessen te verbeteren en dat verder door te zetten.
Deze verbeteringen zijn niet alleen nuttig voor de afdeling Warehouse maar dit heeft een veel grotere positief effect op allerlei andere processen in het bedrijf die met Warehouse te maken hebben.

Gestart is om meer projectmatig te werken o.a. bij de installatie van nieuwe Flowracks en de herinrichting van het Warehouse. Het overwerk is sterk gereduceerd, en diverse verbeteringen zijn gerealiseerd om de voorraadverschillen te verminderen.

De medewerkers van het Warehouse hebben via enkele bedrijfsbezoeken bij andere logistieke opdrachtgevers van VAViA, inspiratie opgedaan. Onder andere hierdoor is de basis gelegd voor verdere ontwikkeling van zowel het Warehouse als de medewerkers.

 

In deze opdracht hebben we o.a. de volgende methodes en modellen gebruikt

Logistieke Healthcheck

7-stappen Veranderaanpak

WWK-model

Lean

Betrokkenheidsmodel

Met de Logistieke Healthcheck kijken we naar 10 onderdelen die van belang zijn voor een succesvolle logistieke en supply chain organisatie. Klik voor meer informatie

Onze beproefde 7-stappen aanpak voor succesvolle verbeterprojecten is mede gebaseerd op het werk van John Kotter. Klik voor meer informatie

Met het Weten / Willen / Kunnen model wordt duidelijk in welke mate er draagvlak, weerstand en veranderbereidheid is. Klik voor meer informatie

Lean als filosofie om maximale klantwaarde te bieden is extra krachtig door de grote hoeveelheid tools.

Betrokken medewerkers zorgen voor meer bedrijfsrendement, maar o.a. ook voor minder ziekte, hogere klanttevredenheid. Bekijk hier het volledige overzicht van de voordelen van betrokken medewerkers

Logistiek project

Elk logistiek project heeft zijn eigen doel en bijhorende aanpak. Voor een succesvol project in Logistiek, Productie of Supply Chain heeft VAViA de aanpak en hulpmiddelen beschikbaar. Graag vertellen wij in een kort kennismakingsgesprek meer over de projecten die wij hebben mogen uitvoeren. Of kijk in onze agenda voor andere manieren om met ons kennis te maken.

Wilt u zelf berekenen welke besparing er mogelijk is in uw logistieke operatie en supply chain, gebruik dan deze calculator.